logo-hooge_berkt3.png

8daagse

8-daagse retraite

Een reis naar binnen op basis van de geestelijke oefeningen van Ignatius; een mogelijkheid om in een klimaat van stilte de relatie met God, de ander en jezelf te verdiepen.

Een 8-daagse retraite biedt een mogelijkheid om in een klimaat van stilte de relatie met God, de ander en jezelf te verdiepen. De retraitant wordt uitgenodigd om zich in de meditaties zo in te leven in het Schriftverhaal (of een andere religieuze tekst) dat er een verbinding tot stand komt tussen dit Groot Verhaal en eigen levensverhaal. Met deze wijze van mediteren, die 'bidden met de Schrift' wordt genoemd, kan men in deze retraite vertrouwd raken. Deze retraite heeft als basis de Ignatiaanse spiritualiteit.

De retraite vindt in stilte plaats. Elke dag is er persoonlijke begeleiding, waarbij de retraitebegeleider een aantal teksten aanbiedt op basis van wat zich aandient. Gaandeweg kan de retraitant inzicht ontwikkelen in zijn/haar levensvragen en kan er (verdere) geestelijke groei plaatsvinden. Er vinden dagelijks 3 à 4 meditaties plaats van ongeveer een uur. Daarnaast is ruimte voor verwerking. Je neemt in stilte deel aan de gezamenlijke maaltijden en gebedsvieringen.

Tijdens het dagelijkse gesprek komen de door jou geschreven reflecties op de meditaties aan de orde en worden nieuwe teksten voor de komende meditaties aangereikt.
In de eindevaluatie wordt teruggekeken hoe de weg is gegaan is en wat dat betekent voor je geestelijke groei. De vraag is o.a. welke ervaringen cruciaal waren en hoe je die kunt integreren in je persoonlijk leven en in het werk in de gemeente of parochie.  

Datum            in overleg
Begeleiding   Nel van Cuijk, geestelijk begeleidster, catecheet
                      Drs. Tineke Renkema, geestelijk begeleidster, psychotherapeute, docente
                      bibliodrama
Kosten:         € 464,00  (inclusief verblijf)

Deze retraite is geaccrediteerd door de PKN voor predikanten en kerkelijke werkers. In het kader van de PE wordt er een bewijs van deelname afgegeven. Aantal studiepunten: 2

Voor meer informatie en opgave bel 0497 551720 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ons.