logo-hooge_berkt2.png

ret 30

Geestelijke oefeningen

Een weg door de woestijn naar jezelf, de medemens en God

Individuele retraite met dagelijks een begeleidingsgesprek

Naast de volledige geestelijke oefeningen van 30 dagen retraite, bestaat er ook de mogelijkheid om een 8-daagse retraite of de geestelijke oefeningen in het dagelijks leven te doen. 

Een 30-daagse retraite is een veelvragende, maar ook veelgevende vorm van retraite, waarbij je jezelf waagt aan het Schriftverhaal en hieraan verandert. Zij biedt een unieke mogelijkheid om de relatie met God, de ander en jezelf te verdiepen. Het is mede vanwege de duur een zeer intense wijze om "God te vinden in alles" zoals Ignatius van Loyola voor ogen stond in de Geestelijke Oefeningen. Tijdens de retraite wordt deze wijze van mediteren 'het bidden met de Schrift' grondig ingeoefend. Deze vorm van retraite wordt ook wel ´Ignatiaanse retraite´ genoemd.

Deze retraite vindt in stilte plaats. Elke dag vindt een gesprek plaats, waarbij de retraitebegeleider Schriftteksten ter meditatie aanbiedt op basis van wat zich bij de retraitant aan innerlijke beweging voordoet. Het onderscheiden van deze verschillende bewegingen is een belangrijk onderdeel van dit proces. Juist vanwege dit onderscheiden biedt de 30-daagse een stevige basis op grond waarvan belangrijke levenskeuzes kunnen worden gemaakt De retraitant volgt in grote lijnen de fases die terug te vinden zijn in de Geestelijke Oefeningen: uitzuivering, de weg van Jezus, de weg van het lijden, de weg van de liefde. Zo verdiept de retraitant zijn geloofsweg.

Data:             in overleg
Begeleiding: Tineke Renkema, psychotherapeut en geestelijk begeleider
Kosten:         € 54 per dag

Mochten de kosten een belemmering voor deelname vormen, dan is hierover een gesprek mogelijk. Dat geldt niet voor deelname in het kader van bijscholing.
NB. Deze retraite is geaccrediteerd door de PKN voor predikanten en kerkelijke werkers.

Spreekt dit je aan? Bel 0497 551720 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons.