10 jaar Groene Kerken

Deel deze pagina

Over geloof en een hoop zonnepanelen;
Naar een duurzame, groene geloofsgemeenschap

De GroeneKerken bestaan 10 jaar en dat vieren wij mee.  

Hoe bijzonder is het dat in de afgelopen jaren al bijna 400 kerken zich, net al wij, bij het netwerk van groene kerken hebben aangesloten, van protestants en katholiek tot gereformeerd en evangelisch. Ook zijn er vijftien groene moskeeën en een groene Joodse sjoel.

De Hooge Berkt is ondertussen al vijf jaar lid van dit netwerk. Als gemeenschap proberen we daar waar we kunnen een groene gemeenschap te zijn en de groene keuzes te maken bij alles wat we doen: afval scheiden, biologische schoonmaakmiddelen, groen tuinieren, groen bouwen, groene energie en zonnepanelen, waterbeheer en de maaltijden die we bereiden.   

We waren blij verrast met het bericht dat we kregen dat we als lid van het netwerk van de GroeneKerken het jubileumboek dat Kees Posthumus geschreven heeft cadeau zullen krijgen. Zie het onderstaande bericht uit de brief van het GroeneKerken team:


10-jarig jubileum vol verhalen

Ter ere van het 10-jarig jubileum, verzamelde theatermaker en journalist Kees Posthumus verhalen van kerken en geloofsgemeenschappen die duurzame stappen zetten.
In het boek Geloof en een hoop zonnepanelen zijn deze verhalen gebundeld, en aangevuld met interviews, prachtige verhalen en gedichten over Gods Schepping, passende liederen, gebeden en recepten en grappige cartoons van Martijn Cornelissen. Het boek schetst een beeld van kerken die in beweging willen komen voor Gods schepping en geeft kerken en kerkleden handvatten om zelf stappen te zetten. 

Op 30 juni verschijnt het boek Geloof en een hoop zonnepanelen, waarmee je als lezer wordt gestimuleerd om je eigen leven, en dat van je kerk of geloofsgemeenschap, te verduurzamen.

Cadeau voor jouw groene kerk
We bieden jullie als groene kerk graag dit boek aan. Als cadeau. Om jou en jouw kerk te helpen in jullie zoektocht naar een meer duurzame manier van leven. Want wie gelooft in een scheppende God, wil voor de prachtige schepping zorgen en deze bewaren. Maar hoe doe je dat als kerk? Hoe houd je duurzaam leven vol? En hoe blijf je, samen, geïnspireerd? Dit boek prikkelt en inspireert en brengt jullie verder.
Bij de druk van het boek hebben we gebruikgemaakt van papier waarvan het zeker is dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid.

Voor wie in kerk, werkgroep of gemeenschap aandacht wil besteden aan geloof en duurzaamheid kan een beroep doen op Kees Posthumus. Hij komt graag langs om verhalen te vertellen, samen te koken en in gesprek te gaan. Je kunt zijn voorstelling, tegen een vergoeding, boeken via kees.posthumus@planet.nl

Geloof en een hoop zonnepanelen van Kees Posthumus is een praktisch boek om je eigen leven én je kerk te verduurzamen. Overal in Nederlandse kerken zijn mensen op zoek naar een meer duurzame manier van leven.

Want wie gelooft in een scheppende God, wil voor de prachtige schepping zorgen en deze bewaren als een kostbaar geschenk voor volgende generaties, ter ere van de Schepper.

De weg naar een duurzame wereld vraagt om een lange adem, om theologie en inspiratie, en om navolgbare voorbeelden. In dit boek vind je het allemaal, in de vorm van reportages en interviews, recepten en verhalen, gebeden en praktische tips. Met illustraties van Martijn Cornelissen.

Geloof en een hoop zonnepanelen
Naar een duurzame, groene geloofsgemeenschap

Kees Posthumus
Kokboekencentrum
EAN 9789043538176
Bindwijze: paperback
160 pagina’s
€ 17,50

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.