Contemplatieve spiritualiteit

Deel deze pagina

Contemplatieve spiritualiteit is de basis van ons gemeenschappelijk leven in De Hooge Berkt. Het gaat over ons leven van alle dag. 

‘Als wij eens konden vermoeden wat een geweldige omvormende kracht de tegenwoordigheid van God in zich heeft’. Franz Jalics (Jezuïet)

Contemplatie & Stilte

Contemplatieve spiritualiteit is in ontwikkeling in De Hooge Berkt. Leven en geloven gaan hand in hand.

Contemplatieve spiritualiteit is door de onderstroom van het leven aangeraakt worden. Gevoelig worden voor de aanwezigheid van de Eeuwige. Contemplatie is de basis voor gebed in het dagelijkse leven.

Indien er een diep verlangen is naar eenvoudig innerlijk leven, worden we, gewone mensen als we zijn, uitgenodigd om die stille aanwezigheid van de Eeuwige op te zoeken. Het vraagt een betrokken en opmerkzaam hart om richting te ontvangen in het leven van alle dag.

Contemplatieve oefeningen vallen binnen het aanbod van christelijke meditatie en stilte retraites. De contemplatieve oefeningen voeren ons stapsgewijs via de waar­neming van de natuur, de adem, en de waarneming van ons lichaam, naar de eenvoud van het Jezusgebed.

Aanbod

Zie ook ons aanbod van de Contemplatieve retraite.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Lilla, Theo of Anne.

Contactpersonen

Lilla Travaille

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.