Wie zijn wij

Deel deze pagina

De Hooge Berkt is een open christelijk-oecumenische leefgemeenschap. De leden en haar vrienden geven hun leven inhoud in het samen leven met aandacht voor elkaar en voor de gasten. Met elkaar geven ze een gezicht aan een hartelijke kerk midden in de wereld. De leden en vrienden zijn gewone mensen zoals jij, gehuwd, ongehuwd of in vriendschap levend, vrouwen en mannen, oud en jong.

In het kort

Je vindt de gemeenschap sinds 1967 in Bergeijk, ten zuidwesten van Eindhoven. Het leven speelt zich af in de ‘Gulden Driehoek’: een ruimte voor de Roeach (gebedsruimte), de Lavra (ontvangstruimte), en de Ruif (eetruimte). Enkele leden wonen in huizen van de gemeenschap waarvan de meesten ook gastenkamers hebben. Anderen wonen zelfstandig in het dorp Bergeijk of elders in Nederland of Vlaanderen. De vrienden komen overal vandaan en zijn op de één of andere manier betrokken geraakt bij de gemeenschap en zijn regelmatig te gast.

De gemeenschap probeert door het samenleven inhoud te geven aan eeuwenoude woorden als solidariteit en barmhartigheid.

Op bezoek komen

Gemeenschap De Hooge Berkt is een open gemeenschap waar iedereen welkom is. Op zondag voor de Eucharistie-, Avondmaal- of Agapè-vieringen. Soms alleen even voor een kop koffie of voor een dag, enkele dagen of weken. Zie onze gastenprogramma’s zoals retraites, bezinning of meeleven om op adem te komen, gewoon tussen ons in: kijk hier of er iets is wat jou aanspreekt.

Missie

De Hooge Berkt is een plaats waar mensen met elkaar een gemeenschap vormen om christelijk leven concreet te maken.

De gemeenschap wil, op basis van deze spiritualiteit, een vindplaats zijn voor geloof en een plek voor geloofsontmoeting voor iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt.

Mei 2002

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.