Groene Gemeenschap

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Rentmeesterschap als keuze

Om uitdrukking te geven aan onze bewogenheid voor een duurzame en menswaardige wereld heeft de gemeenschap zich aangesloten als Lid van de Groene Kerken. In onze gemeenschap komt meer en meer een bewustwording op gang wat rentmeesterschap inhoudt. Daardoor zijn we in ontwikkeling richting verantwoorde keuzes die recht doen aan mens, dier, en milieu.

Dit betekent dat we ons in onze keuzes laten leiden door duurzame overwegingen, of het nu gaat om het gebruik van materialen, apparatuur, bemesting in de tuin, schoonmaak- en bestrijdingsmiddelen, afvalscheiding of het dagelijks voedsel. Ook zonnepanelen, een leverancier van groene energie en een milieubewuste bank horen hierbij.

We beseffen dan ook ten volle dat een ‘Groene Gemeenschap’ te willen zijn een proces is van leren en implementeren. Een proces dat wellicht nooit af is en dat een spirituele basis nodig heeft om de betrokkenheid te gronden. Die ecologische spiritualiteit willen we verder onderzoeken. In 2019 hebben we ons door de encycliek ‘Laudato Si’ van paus Franciscus laten inspireren en we gaan die weg in de komende tijd vervolgen met andere profeten van ecologische spiritualiteit. Het blijft ‘werk in uitvoering’.

Netwerk

Net als meer dan 300 andere kerken, moskeeën en gemeenschappen is Gemeenschap De Hooge Berkt lid van het netwerk van De Groene Kerken.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Antoinette.

Contactpersoon

Antoinette Zoontjens

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.