Bibliodans

Deel deze pagina

Bibliodans is als een dialoog in beweging, door te bewegen heb je omgang met jezelf, met anderen en met de Goddelijke dimensie.

Laat je lichaam spreken

Het spelend bewegen, onderzoeken hoe een woord in je lichaam woont en jou in beweging brengt: het zou zomaar kunnen dat het lichaam informatie geeft, herinneringen of verlangen oproept waar je je nog niet zo bewust van was.

Graag enkele dagen voorafgaand aan het aanbod aanmelden, opdat we weten of dit aanbod door kan gaan.

Aanvullende informatie

  • Breng gemakkelijke kleding, warme sokken of dansschoentjes mee.
  • Een flesje water is aanbevolen.
  • Danservaring is niet nodig.

Leonie van Straaten

Theoloog en docent bibliodans

“Dans met je eigen verhaal in het Grote Verhaal!”

Informatie

We komen aan in ons lichaam en in de ruimte. Na deze opwarming onderzoeken we bewegingswoorden door vrije expressie. Hierna gaan we ons verdiepen in het thema van die avond, in stilte en beweging en met af en toe een korte uitwisseling.

Het thema op 15 augustus is ‘Zomertijd in beweging’: zomer als de tijd om te rusten, af te dalen in de diepte, op te klimmen naar de hoogte. We brengen poëzie in beweging.

Het thema op 17 oktober is ‘Herfst in beweging: loslaten, vallen, verliezen…’ We onderzoeken ons ‘vertrouwen’ in beweging.

Wat ons brein vertelt en waar we vanuit gaan, is misschien wel iets anders dan ons lichaam deze avond laat ervaren…

Voor wie?

Voor ieder die het avontuur van bewegen én verdiepen verlangt, of die nieuwsgierig is naar wat het lichaam je te vertellen heeft.

Wanneer?

Donderdagen 15 augustus en 17 oktober 2024 20.00 - 21.30 uur (aansluitend op het avondgebed)

Waar?

Kapel, Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 20 per avond

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.