Bijeenkomst met Trui Bolscher over Syrië

Deel deze pagina

Zaterdagmiddag 23 oktober komt Trui Bolscher in de kapel van Gemeenschap de Hooge Berkt weer vertellen over de werkzaamheden van Stichting Humanitaire Hulp Syrië (SHHS).

Trui Bolscher is ambassadeur voor de organisatie en getrouwd met een Syriër. Zij is steun en toeverlaat voor de SHHS en komt persoonlijk verslag doen van de voortgang en uitdagingen van de projecten die met steun van SHHS lokaal worden opgezet door lokale mensen.  Haar enthousiasme en gedrevenheid werken aanstekelijk als zij vertelt over de kracht van lokale mensen en hoe zij met een beetje hulp wonderen kunnen verrichten!

Iedereen met belangstelling voor de situatie in Syrië is van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen.  Na afloop van de lezing staat er een collectebus in de hal van de kapel, waarvan 100% naar het goede doel gaat!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de diaconie van Gemeenschap De Hooge Berkt. Als gemeenschap steunen wij het werk van de stichting Humanitaire Hulp Syrië (SHHS) en hiermee ook de bevolking en de vluchtelingen in Noord-Syrië (provincie Aleppo en de stad Al Bab).

Zaterdag 23 oktober 15.00-16.00 uur

  • Kapel Gemeenschap de Hooge Berkt, Hooge Berkt 16, Bergeijk
  • Parkeerplaats en kapel zijn te vinden achter de witte boerderij.
  • Aanmelden met een mail aan: gastvrijheid@hoogeberkt.nl  of telefonisch 0497 – 551 720
  • Kosten: geen

Stichting Humanitaire Hulp Syrië
SHHS steunt in haar kleine projecten vooral alleenstaande moeders en weeskinderen. Gezondheidszorg en onderwijs zijn de belangrijkste aandachtsgebieden, naast noodhulp en het verstrekken van voeding.

Projecten van SHHS op dit moment zijn o.a.: een dokterspost en coronahulppost in Al Bab,  opvang getraumatiseerde vrouwen en kinderen, naailessen- en kapperslessen, en opleidingen in de medische zorg zodat mensen in hun eigen onderhoud kunnen gaan voorzien.

Inspelend op de sluiting van de scholen werden voor de kinderen YouTube filmpjes gemaakt voor hun onderwijs. Ook werd er met Nederlandse hulp werd een eigen ambulancedienst opgezet, deze rijdt 7 dagen per week af en aan!

Het werk van  SHHS in cijfers: vanaf 1 januari 2021 werden met hulp van SHHS bijna 7.000 mensen geholpen, 232 kinderen werden opgevangen en 1.750 mensen ontvingen voedselhulp.

Bron: nieuwsbrief SHHS – in samenwerking met Wilde Ganzen23 okto

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.