Bonhoeffer Docufilm

Deel deze pagina

Een samenwerkingsproject van de protestantse Kempenkerken en de Hooge Berkt.

In de afgelopen weken is er door een aantal enthousiaste mensen intensief samengewerkt om een Docufilm te maken over het leven en werken van Dietrich Bonhoeffer. Vanuit de Hooge Berkt Gemeenschap hebben Mariek de Jong vanuit het Verdiep en Hans van Dijk als lid van Werkgroep Kempenkerken daaraan meegewerkt.

2020 Was het Bonhoeffer jaar vanwege zijn executie op  9 april 1945 door de Nazi’s, nu 75 jaar geleden.

Het is een stevig verhaal geworden met een originele opening waar twee meiden uit Castricum iets over hun school, het ‘Bonhoeffer college’, vertellen.

Naast andere bijdragen is er ook inbreng van Hans die vertelt over het leven van Bonhoeffer en van Mariek die een link legt tussen onze thema’s van Babels stromen en het leven van Bonhoeffer die veel voor haar is gaan betekenen.

Het idee om deze Docufilm te maken is ontstaan toen bleek dat de geplande voorstelling over Bonhoeffer door Kees van der Zwaard in het najaar niet door kon gaan. Als nieuwe datum is nu donderdag 15 april gepland.

Zie de film dus ook als een opstapje naar dat gebeuren.

Hans van Dijk

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.