Een weg naar aanvaarding

Deel deze pagina

De weg naar aanvaarding is de weg waarin we vanuit ons diepste verlangen naar hoop geloof en liefde gaan. Dat vraagt om overgave en brengt ons bij wat we op dit moment in ons leven willen verwezenlijken.  

Zeven woorden zijn leidraad en zullen meer betekenis voor je krijgen. Het zijn de woorden: aanvaarden, verlangen, hoop, geloof, overgave, liefde en wil. In geleide meditaties en stille contemplaties verdiept deze weg zich naar je levensbestemming.

De Latifa

Deze retraitevorm is gebaseerd op een eeuwenoude contemplatieve oefening uit de soefie-traditie: de latifa. Het gaat in deze meditatievorm om transformatie naar subtiele levensenergie zoals b.v. mildheid en zachtmoedigheid waarmee we ons persoonlijke heil dienen maar ook zullen bijdragen aan het heil van de wereld.

Het je eigen maken van deze oefening is als het banen van een weg door je leven (door jezelf),  steeds vanuit de situatie waarin je je nú bevindt naar een met liefde geladen en wilskrachtige stap in de richting van wat je het liefste wilt. Van de retraite mag je verwachten dat je meer helderheid krijgt over waar je nu bent en in welke richting je verder zult gaan.

Aanvullende informatie

Tijdens de retraite zul je in stilte aanwezig zijn in onze gemeenschap. Iedere dag heb je een gesprek met de begeleider waarin je de ervaringen van de afgelopen dag deelt en een nieuw traject uitzet voor de komende dag.

Mariek de Jong

Geestelijk begeleidster

“Je weg vinden is thuis raken bij jezelf”

Informatie

De dagorde van de gemeenschap met haar (korte) gebedsmomenten en maaltijden vormt een bedding voor de deelnemers van deze  retraite. 

Voor wie?

Voor iedereen die op weg verlangt te zijn… en aan wil komen.

Wanneer?

Data in overleg: start op dinsdag 10.30 of vrijdag 10.30 uur, vertrek uiterlijk zondag 13.00 uur

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 80 per dag inclusief overnachting en maaltijden

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.