Heilige nachten

Deel deze pagina

De periode van de Epifanie is een periode om te kijken en luisteren naar de tekenen (wegwijzers) voor het komende jaar. Waartoe wordt ik nu geroepen?

Het programma in dit weekend is gericht op het verstaan van de tekenen die ons aangereikt worden gedurende de nachten in deze periode en op het hanteren van werkvormen die dit verstaan en onze ontvankelijkheid ervoor vergroten.

Tekenen die in de nacht worden aangereikt

Als je zonder het volgen van aanwijzingen een weg gaat die je niet kent, is het niet waarschijnlijk dat je komt waar je wezen wil. Hoezeer moet dat niet het geval zijn op onze reis naar God? Vaak zien we de tekenen niet, stellen onze doelen vanuit wilskracht of vergeten we onze voornemens. In dit programma zoeken we, vanuit een waarachtig verstaan, wat we écht willen of, beter gezegd, wat er nu van ons gewild wordt oftewel waartoe we het komende jaar geroepen worden.

De Heilige Nachten is de periode van 24 december tot 6 januari. Het is de donkerste en stilste tijd van het jaar. Daarmee is het van nature een meditatieve tijd; heilige tijd. In deze stille tijd gaan we – met alle feestelijkheden die erbij horen – ontdekken waartoe we in het nieuwe jaar geroepen zijn. Net als de drie koningen volgen we de ster naar een nieuw geboren Koning die groter is dan wij: ons nieuwe levenslicht. Tijdens het weekend voor de Kerst doen we wat voorwerk en krijg je instructies voor de verdere periode. Op Drie Koningen komen we bijeen in het nieuwe licht en verhelderen we ons reisdoel voor 2024 en het traject daartoe. We ontvouwen dan ook jouw tijdpad in het komende jaar waarlangs dat thema zich kan gaan ontvouwen en we kijken wie of wat je daarbij kan helpen. 

Aanvullende informatie

We hebben dit weekend vier bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur en op zondag een afsluitende bijeenkomst na de zondagsviering. We zoeken steeds naar een manier van werken die bij jou aansluit. Bel gerust als je meer informatie wilt of wilt overleggen of dit aanbod bij je past.

Mariek de Jong

Geestelijk begeleidster

“Binnen de Hooge Berkt vind ik een inspirerend thuis en voedingsbodem om verder in geloof te groeien en samen met anderen het werk te doen dat van ons gevraagd wordt.”

Mariek de Jong ontwikkelde dit programma vanuit haar psychotherapeutische achtergrond en vorming en scholing binnen Joodse en Christelijke traditie en de soefistische traditie in de school van Mevlana Rumi.

Informatie

Hoor in de nachten waartoe je geroepen wordt.

Voor wie?

Voor iedereen die op weg is naar de vervulling van leven en de tekenen wil verstaan die hem/haar gegeven worden voor het vervolg van die weg.

Wanneer?

Weekend 15,16, en 17 december; aankomst vrijdag 17.00 uur, tot zondag 14.00 uur. Bijeenkomst zaterdag 6 januari 2024 om 14.00 uur

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 185; Persoonlijke begeleidingsgesprekken naast programma of gedurende het jaar: € 25

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.