Heilige nachten

Deel deze pagina

Welke tekenen worden ons te verstaan gegeven in de periode van de Epifanie?

De periode tussen Kerstavond en Driekoningen kent de langste en de stilste nachten en is een tijd van openbaringen. In dit weekend leer je je ontvankelijkheid te vergroten voor de tekenen die jou in die tijd worden aangereikt. Aan de hand daarvan vind je het antwoord op de vraag wat het komende jaar je roeping is.

Tekenen die in de nacht worden aangereikt

Deze periode, die ook wel de ‘heilige nachten’ genoemd worden, zijn van nature een tijd van inkeer en meditatie. In dit programma leren we verstaan wat zich aan ons openbaart terwijl we slapen. Het gaat om aanwijzingen die betrekking hebben op onze levensreis; de tocht naar wie we in wezen zijn, of, zo je wilt, onze zoektocht naar het Licht of naar God. Aanwijzingen omtrent vragen als: Waar wil mijn leven (ik) nu naar toe? Welke licht wil nu in mij gaan schijnen? Wat wil er in mij  geboren worden?

Net als de drie Koningen gaan we op weg naar het nieuwe levenslicht. In het weekend vóór de Kerst maken we ons klaar voor die reis. Je krijgt informatie over de reis en we oefenen een aantal werkvormen waarmee je zelf aan de slag kunt. Op Driekoningen komen we opnieuw bij elkaar en verhelderen samen ons jaarthema, ontvouwen het tijdpad waarlangs het zich gaat ontvouwen en kijken wat of wie daarbij kan helpen.

Aanvullende informatie

We hebben dit weekend vier bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur en op zondag een afsluitende bijeenkomst na de zondagsviering. We zoeken steeds naar een manier van werken die bij jou aansluit. Bel gerust als je meer informatie wilt of wilt overleggen of dit aanbod bij je past.

Mariek de Jong

Geestelijk begeleidster

“Binnen de Hooge Berkt vind ik een inspirerend thuis en voedingsbodem om verder in geloof te groeien en samen met anderen het werk te doen dat van ons gevraagd wordt.”

Mariek de Jong ontwikkelde dit programma vanuit haar psychotherapeutische achtergrond en vorming en scholing binnen Joodse en Christelijke traditie en de soefistische traditie in de school van Mevlana Rumi.

Informatie

Na aanmelding via website is er telefonisch contact voor verdere informatie. 

Voor wie?

Voor iedereen die op weg is naar de vervulling van leven en de tekenen wil verstaan die hem/haar gegeven worden voor het vervolg van die weg.

Wanneer?

Aankomst vrijdag 20 december tussen 16.00 en 17.30 uur (maaltijd 18.00 uur) tot zondag 22 december 14.30 uur. Vervolgens op 6 januari, Driekoningen een bijeenkomst van 14.00 tot 16.30 uur.

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 200; Persoonlijke begeleidingsgesprekken naast programma of gedurende het jaar: € 25

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.