Workshop ‘Intuïtief schrijven’

Deel deze pagina

Met behulp van speelse werkvormen schrijvend ontdekken wat zich beweegt in jou.

Houd je van taal, van verwoorden? Vind je schrijven leuk? Is lezen of schrijven een manier voor je, om te reflecteren? Houd je een dagboek bij of schrijf je graag brieven? Dan zou deze workshop iets voor je kunnen zijn.

Schrijf jouw eigen regels

De vijf leefregels, ook wel de humuslaag van ons samenleven genoemd, vormen de leidraad in deze workshop. De workshops zijn een onderdeel van Babels stromen dat is opgebouwd uit:

  • Word wie je bent
  • Broederschap, wees er niet bang voor
  • Ga je weg
  • Ontdek je verantwoordelijkheid
  • Waag het (Gods) verbond te sluiten.

Per avond ga je met één van deze regels op schrijfavontuur. Wat heeft deze leefregel jou op dit moment te zeggen? Aan elke regel is een tekst gewijd, die we samen lezen, waarna ieder op weg gaat met pen en papier. Aan de hand van een aantal schrijfstappen kom je dichterbij datgene wat er op dit moment in jezelf leeft.

Een pen, papier, kleurtjes, stiften liggen klaar. Er is een warming up met enkele werkvormen. En er zijn een paar voorbeelden van dichtvormen aanwezig om te gebruiken als je dat wilt.

Datgene wat geschreven is wordt op het einde naar behoefte met elkaar gedeeld. Het is mogelijk om eenmalig mee te doen, of enkele keren maar je bent natuurlijk ook alle vijf avonden van harte welkom.

Aanvullende informatie

​Aan het einde van het jaar wordt het geschrevene, voor wie wil, anoniem gebundeld en verspreid in de gemeenschap, als pennenvruchten van dat jaar.

Annet van Straaten

Workshop begeleidster met liefde voor schrijven

“Wie schrijft die wordt!”

Informatie

Speel met woorden en spel jouw leven.

Voor wie?

Voor iedereen die houdt van spelen met woorden.

Wanneer?

Donderdagavonden van 20:00 tot 21:30 uur, op 13 februari, 23 april, 11 juni, 10 september en 5 november.

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

Geen

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.