Laudato Si’: bezinning voor groepen

Deel deze pagina

Laat je inspireren door de Pauselijke Encycliek Laudato Si’ en ontdek je eigen, persoonlijke keuzen voor een duurzame wereld.

Deze rijke encycliek van Paus Franciscus uit 2015 heeft vele mensen uit verschillende geledingen, binnen en buiten de kerk, geraakt en bemoedigd. Wij zijn als gemeenschap hier in 2019 verder over in gesprek geraakt en willen groepen ook die mogelijkheid bieden.

Bewustwording

We beginnen ons samenzijn met een inleiding van ongeveer één uur. 

Na een tijd van vragen en antwoorden en een kleine pauze, gaan we in kleine groepen met elkaar in gesprek. De gespreksonderwerpen hiervoor worden van tevoren met de deelnemende organisatie vastgesteld. De gesprekken in kleine groepen worden voorafgegaan door een korte mediatie. 

De kleine groepjes zijn geen discussiegroepen. We luisteren naar ieders eigen inbreng en we delen onze dromen en concrete inzet.

Aanvullende informatie

Afhankelijk van het aantal voorgestelde onderwerpen, duurt de bijeenkomst ongeveer vijf uur; dit is inclusief, pauze, koffie en thee, en lunch.

Frank Boomers

Lid Platform Maatschappelijk Engagement

“Laudato Si’ nodigt je uit tot dialoog en actie”

Informatie

De maximale groepsgrootte is 40 personen

Voor wie?

Voor iedereen die de persoonlijke verantwoordelijkheid in onze wereld wil ontdekken aan de hand van deze encycliek

Wanneer?

Op zaterdagen (inclusief lunch), aanvang in overleg

Waar?

De bijeenkomst kan plaatsvinden in de groepsruimte van Hooge Berkt 25 A (Buitenhuis) of na overleg op een eigen locatie

Kosten

Vrijwillige bijdrage ter dekking van koffie, thee en eventueel lunch. Voor een bijeenkomst op eigen locatie worden de reiskosten van de organisatoren in rekening gebracht.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.