Oecumene op de fiets

Deel deze pagina

Een Fiets en Wandeltocht van de Kempenkerken

Zaterdag 24 april verzamelde zich een groep mensen bij de Majellakerk in Weebosch om vandaaruit een fietstocht te ondernemen naar De Acht Zaligheden. Niet om elk dorp te bezoeken, maar om de plaats te bereiken waar een achttal grote stenen zo zijn geplaatst dat de topografische ligging van de échte dorpen duidelijk wordt. 

De commissie Kempenkerk Actief had het initiatief genomen en zowaar 26 deelnemers uit de wijde omgeving hebben zich aangemeld. Door ziekte en quarantaine, van o.a. Ds Matthijs de Vries, een van de commissieleden en initiator, bleven er nog 21 over waarvan het merendeel de pedalen nam. Na een prachtige en prettige fietstocht waren we na ruim een uur trappen op de plaats van bestemming. Ook de wandelaars, die bij de Brandtoren waren gestart, waren na een niet minder prachtige wandeling gearriveerd.  In een wijde kring lagen de stenen aan onze voeten. Elke steen was voorzien van plaatsnamen en een kernwoord uit de Acht Zaligsprekingen die je in het Mattheusevangelie kunt vinden. Dat was dan ook het bijzonder aan de tocht. Dat zo maar op een openbare plek de zaligsprekingen weer konden worden gehoord en gezien. Een van ons las het Bijbelgedeelte voor en daarna bespraken we in twee- of drietallen de kernwoorden.

We genoten daarbij van de koffie en koek die door een cie. lid werd aangeboden en van onze zelf meegebrachte lunch. Mooi was dat het samenzijn tot echte ontmoetingen heeft geleid tussen mensen uit diverse kerkgemeenschappen. Ook de Hooge Berkt was met een 3-tal personen vertegenwoordigd.

Zelf ernaartoe kan altijd, de moeite waard! Die plaats kun je vinden zuidwest van Reusel aan de Grote Ring. De route kan gemakkelijk worden uitgestippeld aan de hand van de nummerbordjes.

Hans van Dijk

Fietsroute van Weebosch naar De Acht Zaligheden
Start: Gerardus Majella kerk in Weebosch. Vandaar richting knooppunt 20 en dan verder via 19 > 11 > 12 > 16 > 2 > 15 > 92 > 17 > 18 > 20. Vlak vóór knooppunt 15 vind je de Stenen der Acht Zaligheden. De route bedraagt in totaal 23 km.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.