Op adem komen na verlies

Deel deze pagina

‘Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis, en trapt op 6 oktober een periode af waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar’ hebben’.

Hoe belangrijk aandacht is voor de ander onderschrijft Heleen als verlies- en rouwtherapeute en lid van de Hooge Berkt gemeenschap. Haar aanbod: ‘Op adem komen na verlies’ is een nieuwe activiteit in het programma aanbod van De Hooge Berkt Gemeenschap. Dit aanbod beantwoordt aan een behoefte gezien het feit dat er al verschillende gasten voor deze begeleiding geweest zijn of zich gemeld hebben voor een begeleiding in de komende weken.

Heleen heeft met de deelnemers elke dag een gesprek waar met name de vraag centraal staat: ‘Hoe staat het met je ziel na dat wat je hebt meegemaakt? En wat heeft je ziel vandaag voor zorg of aandacht nodig?’ Er gebeurt heel veel in korte tijd omdat iemand zich even kan en mag focussen op het eigen proces.

Heleen heeft in haar eigen leven geleerd wat ze ook ervaart in haar begeleidingsprocessen namelijk dat ‘aandacht’ de hefboom tot verandering is. Gebeurtenissen zijn niet meer te veranderen maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Dat kan als er een warm en liefdevol licht op mag schijnen. Alleen dan kan er iets nieuws geboren worden. Het is de weg tot heling en innerlijke groei.
Het is kostbaar dat wij als gemeenschap met elkaar hier een gastvrije bedding.

Heleen: “Zie je het even niet meer zitten, geef het aandacht en vraag aandacht voor dát waar je mee zit…”.

———–

Dit aanbod is niet meer actueel

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.