Op bezoek in de Achelse kluis

Deel deze pagina

Vanuit de gedachte dat we als leefgemeenschappen elkaars ‘buren’ zijn hebben enkele leden van de Hooge Berkt gemeenschap op 3 september jl. een bezoek gebracht aan de nieuwe katholieke gemeenschap Fazenda die in 2018 in de Achelse kluis haar intrek heeft genomen. 

Aan tafel met de andere huisgenoten vertelde begeleider Jan over het ontstaan van de gemeenschap Fazenda da Esperança: boerderij van de hoop. Hoe het ooit was begonnen met een impuls van frère Hans, een Duitse Franciscaanse missionaris die een Braziliaanse straat-vriend in huis te nam en hielp om van zijn drugsverslaving af te komen. Nu, in 2020 zijn er wereldwijd 140 huizen, families van hoop, waar verslaafden een veilige bedding vinden om van hun verslaving te genezen. Zij leven van giften en wat zij zelf aan inkomsten genereren. Wij waren onder de indruk van de warme ontvangst en het persoonlijke getuigenis van Jan Cosemans. De huisgenoten van Fazenda zien er naar uit om ons in Bergeijk een tegenbezoek te brengen. Wordt vervolgd.

Voor wie nader wil kennismaken met deze gemeenschap is er elke zondagmiddag een open ontvangst in de refter van de Fazenda van 15.00 – 17.00 uur. Gasten zijn ook welkom bij de eucharistieviering op woensdag om 17.30 uur en zondag om 17.00 uur. Meer weten: www.achelsekluis.org/nl/fazenda-da-esperanca

Joke, Sybe en Jules

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.