Opschoondag 2022

Deel deze pagina

Een eigen opschoondag

Je bent een Groen Gemeenschap of niet.

De landelijke opschoondag van zaterdag 19 maart was een mooie aanhaker om ook een Hooge-Berkt-opschoondag te houden. Een oproep in het BerkenBlad en flyers in de brievenbussen bij onze buurtbewoners bracht afgelopen zaterdag een groep van 15 Zappers (zwerfafvalpakkers) bij elkaar. Voorzien van knijpstok en zak gingen zij vanaf de parkeerplaats van de gemeenschap op pad om in de buurt van de Hooge Berkt het zwerfafval op te ruimen.

Samen met Jelle en Antoinette mogen we heel tevreden zijn met de met de groep van 12 volwassenen en 3 kinderen die mee wilden doen. Van twee tot half vier struinden zij in kleine groepjes anderhalf uur lang de bermen af langs de Stökskesweg, de Hooge Berkt, de Nieuwstraat en andere straten in de omgeving op zaken die in de vuilnisbak horen. Na anderhalf uur rapen waren de bezochte bermen en straten geschoond.

De opbrengst was 10 afvalzakken gevuld met peuken, papier, blik en plastic in alle vormen en maten en enkele legen flessen. Voor deze kanjers was er na afloop nog een lekkere kom soep gemaakt door Antoinette als dank voor hun inzet. Met een opgeruimd gevoel keerden zij weer naar huis terug.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.