Retraite zesdaagse

Deel deze pagina

Een 6-daagse retraite, op basis van de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola.

De retraite vindt in stilte plaats, in de bedding van de gemeenschap met haar gezamenlijke maaltijden (ook in stilte) en de drie gebedsmomenten. Buiten de meditatie-uren is er ruimte voor wandelen, fietsen of creativiteit (een klein atelier is beschikbaar).

Hoe gaat dat?

Elke dag krijg je teksten mee uit de Bijbel of andere mystieke bronnen, en  soms afbeeldingen. Die laat je elk een uur op je inwerken via meditatie/gebed. Elke dag heb je ook een gesprek met je geestelijk begeleider.

Mediterend over een tekst luister je zonder oordeel naar wat er in je omgaat, wat je denkt, voelt en ervaart. Je let daarbij op wat het in je oproept. Je volgt het spoor van je geraakt zijn. Want waar je geraakt wordt, is er verbinding tussen het tekstverhaal en je eigen verhaal. Na elk uur schrijf je in het kort op wat er gebeurde. Dit is de basis voor het dagelijkse gesprek met je begeleider, die aan de hand van wat besproken wordt, weer nieuwe teksten aanreikt. Zo tekent zich de weg af die jij gaat.

Aanvullende informatie

Deze retraite is geaccrediteerd voor predikanten en kerkelijk werkers van de PKN. Er wordt een certificaat verstrekt.

Tineke Renkema

Geestelijk begeleidster Geestelijke Oefeningen en psychotherapeut

“Wat er ook gebeurt in ons leven: ons kleine verhaal wordt geborgen in het grote Verhaal. Het grote Verhaal geeft richting aan ons kleine verhaal.”

Marjan Hoeijmakers

Geestelijk begeleidster Geestelijke Oefeningen en gezondheidswetenschapper

“Mogen ontdekken hoe God zijn weg met jou gaat”

Kijk op onderstaande video (interview) voor meer informatie over Tineke, of beluister deze podcast.

Video afspelen

Informatie

Je leert onderscheiden wat er in je leven echt toe doet: wat leven geeft en wat leven opbouwt in relatie tot jezelf, de ander en God.

Voor wie?

Voor ieder die verlangt naar verdieping bij vragen rond leven en geloof.

Wanneer?

Data in overleg: dinsdags 10.30 tot zondags 13.00 uur

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 425

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.