Retraite negen maanden

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Een retraite die verloopt over negen maanden, waarbij heel de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola in de thuis-situatie worden gevolgd.

De retraite vindt plaats in de thuis-situatie, waarbij de retraitant elke dag een uur uittrekt voor meditatie en reflectie. Eenmaal per week vindt er een begeleidingsgesprek plaats op de Hooge Berkt.

Negen maanden thuis

Per week worden teksten meegegeven uit de Bijbel of andere mystieke bronnen, en soms afbeeldingen. Die laat je elk een uur op je inwerken via meditatie/gebed.

Mediterend over een tekst, luister je zonder oordeel naar wat er in je omgaat, wat je denkt, voelt en ervaart. Je let daarbij op wat het in je oproept. Je volgt het spoor van je geraakt zijn. Want waar je geraakt wordt, is er verbinding tussen het tekstverhaal en je eigen verhaal. Na elk uur schrijf je in het kort op wat er gebeurde. Dit is de basis voor het wekelijks gesprek met je begeleider, die dan, de Geestelijke Oefeningen volgend, weer nieuw meditatiestof meegeeft. Zo ga je de weg.

Aanvullende informatie

Voordat een definitieve afspraak kan worden gemaakt, wordt er een intakegesprek gehouden voor wederzijdse afstemming van verwachtingen.

Deze retraite is geaccrediteerd voor predikanten en kerkelijk werkers van de PKN. Er wordt een certificaat verstrekt.

Tineke Renkema

Geestelijk begeleidster Geestelijke Oefeningen en psychotherapeut

“Wat er ook gebeurt in ons leven: ons kleine verhaal wordt geborgen in het grote Verhaal. Het groot Verhaal geeft richting aan ons kleine verhaal.”

Bekijk onderstaande video (interview) voor meer informatie over Tineke.

Video afspelen

Informatie

Je leert onderscheiden wat er in je leven echt toe doet: wat leven geeft en wat leven opbouwt in relatie tot jezelf, de ander en God.

Voor wie?

Voor ieder die verlangt naar verdieping bij vragen rond leven en geloof.

Wanneer?

Data in overleg (doorlopend aanbod)

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 25 per gesprek

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.