Retraite dertigdaagse

Deel deze pagina

Een 30-daagse retraite, waarbij heel de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola worden gevolgd.

De retraite vindt in stilte plaats, in de bedding van de gemeenschap met haar gezamenlijke maaltijden (ook in stilte) en de drie gebedsmomenten. Buiten de meditatie-uren is er ruimte voor wandelen, fietsen of creativiteit (een klein atelier is beschikbaar).

Dertig dagen

Elke dag krijg je een drietal teksten mee uit de Bijbel of andere mystieke teksten, en  soms afbeeldingen. Die laat je elk een uur op je inwerken via meditatie/gebed. Elke dag is er een gesprek met je geestelijk begeleider.

Mediterend over een tekst luister je zonder oordeel naar wat er in je omgaat, wat je denkt, voelt en ervaart. Je let daarbij op wat het in je oproept. Je volgt het spoor van je geraakt zijn. Want waar je geraakt wordt, is er verbinding tussen het tekstverhaal en je eigen verhaal. Na elk uur schrijf je in het kort op wat er gebeurde. Dit is de basis voor het dagelijkse gesprek met je begeleider.

Aan de hand van wat besproken wordt en de Geestelijke Oefeningen volgend, krijg je weer nieuwe teksten aangereikt. Zo tekent zich de weg af die je gaat.

Er zijn twee rustdagen, verdeeld over de 30 dagen, waar de stilte wel wordt bewaard, maar er geen meditaties worden gedaan en geen gesprek plaatsvindt.

Aanvullende informatie

Voordat een definitieve afspraak kan worden gemaakt, wordt er een intakegesprek gehouden voor wederzijdse afstemming van verwachtingen.

Deze retraite is geaccrediteerd voor predikanten en kerkelijk werkers van de PKN. Er wordt een certificaat verstrekt.

Tineke Renkema

Geestelijk begeleidster Geestelijke Oefeningen en psychotherapeut

“Wat er ook gebeurt in ons leven: ons kleine verhaal wordt geborgen in het grote Verhaal. Het groot Verhaal geeft richting aan ons kleine verhaal.”

Marjan Hoeijmakers

Geestelijk begeleidster Geestelijke Oefeningen en gezondheidswetenschapper

“Mogen ontdekken hoe God zijn weg met jou gaat”

Kijk op onderstaande video (interview) voor meer informatie over Tineke, of beluister deze podcast.

Video afspelen

Informatie

Je leert onderscheiden wat er in je leven echt toe doet: wat leven geeft en wat leven opbouwt in relatie tot jezelf, de ander en God.

Voor wie?

Voor ieder die verlangt naar verdieping bij vragen rond leven en geloof.

Wanneer?

Data in overleg (doorlopend aanbod)

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 2.250

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.