Retraite in beweging

Deel deze pagina

De stilte nodigt je uit tot inkeer én expressie. Je onderzoekt je innerlijke ruimte met beweging.

De begeleider biedt bij deze dansante werkvorm een schouwend oog, leest de beweging en geeft impulsen voor een vervolg. Zij is op deze wijze getuige van jouw meditatie in beweging.

Dans jouw eigen leven

Je komt met een eigen vraag of levensthema en bespreekt dit met je begeleider. Iedere dag werk je een uur met haar in de kapel, in gesprek en dans. Je krijgt op basis van dit uur een tekst, gedicht of afbeelding mee voor je meditatietijd. De reflecties zijn uitgangspunt voor het werkuur op de volgende dag. Zo ontvouwt zich een weg, jouw weg.

De duur van de retraite wordt in overleg vastgesteld.

Aanvullende informatie

  • Breng gemakkelijke kleding, warme sokken of dansschoentjes mee.
  • Een flesje water is aanbevolen.
  • Danservaring is niet nodig.

Leonie van Straaten

Theoloog en docent bibliodans

“Je kunt je leven dansen!”

Informatie

Dagelijkse begeleiding in dans en gesprek in de kapel. Bijbelse thema’s, mystieke teksten, poëzie of afbeeldingen geven richting. Ervaring met dans is niet nodig, liefde voor beweging wel.

Voor wie?

Voor wie tijd en ruimte wil maken om te bewegen met lichaam en geest, om (nieuw) zicht te krijgen op waar men is aangekomen in het leven.

Wanneer?

Data in overleg. Maximale duur van dinsdags 10.30 tot zondags 13.00 uur

Waar?

Hooge Berkt 16, Bergeijk

Kosten

€ 80 per dag, incl. begeleiding

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.