Succesvol waterproject

Deel deze pagina

Gemeenschap De Hooge Berkt is vriendschaps-donateur van de Stichting Humanitaire Hulp Syrië* (SHHS) en ondersteunt hiermee hulpprojecten in Syrië van deze stichting. Met onze bijdrage leveren we hoop, een druppel op de gloeiende plaat misschien, maar elke donatie gaat één op één naar dit goede doel voor steun en wederopbouw.

We zijn bijna verdoofd door wat er in de Oekraïne gebeurt, maar Syrië heeft onze hulp ook zo hard nodig. Voor degene die het project nog niet kennen onze diaconie is betrokken bij een project van SHHS, een project van hoop in de buurt van de zwaar getroffen streek rondom Aleppo.

Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis in Nederland, bevestigde nog deze maand in de media dat 90 % van de mensen in Syrië onder de armoedegrens leeft, zo ook vaak verstoken van schoon drinkwater. Veertien miljoen mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden en zijn afhankelijk van hulp. De extreme droogte van dit moment is funest, stuwmeren staan leeg, water-infrastructuur is vernietigd en nog niet hersteld.

Het eerste waterproject van SHHS (nl) zorgde dat New Start (uitvoerde organisatie) in Syrië projecten kan uitvoeren. Wij kunnen het ons niet voorstellen dat er al tijden geen water meer uit de kraan komt!  Nee, er is zelfs vaak helemaal geen schoon drinkwater! SHHS, gesteund door de Hooge Berkt, heeft geïnvesteerd in een drinkwaterproject in SWAIHA, met toepassing van zonnepanelen ook nog! Er is een opzichter/bewaker aangesteld om de waterproductie te verzekeren. De gezinnen in het dorp krijgen nu weer gratis schoon drinkwater, je kunt je voorstellen wat dit met je doet!

Via onze steun komen er wellicht ook meer projecten van de grond.

We wilden jullie dit gewoon eens onder de aandacht brengen, van moedige mensen die bergen verzetten en ieder dubbeltje goed weten te besteden! Trui Bolscher komt dit najaar weer naar de Hooge Berkt om verslag te doen.

Doneren kan via onze collecte na de zomer of steun:
Stichting Humanitaire Hulp Syrië NL33 TRIO 0781 3627 68

Werkgroep Diaconie Hooge Berkt

*) Deze tekst is een gedeelte uit het verslag van SHHS van maart 2022.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.