Symposium Oecumene

Deel deze pagina

Op 13 december vond het eerste symposium over oecumene in onze gemeenschap plaats.

In de aankondiging was te lezen: ‘Als Gemeenschap De Hooge Berkt kiezen we ervoor om samen met vele anderen te werken aan de eenheid van de christenen en dit te doen in verbondenheid en in samenwerking met de kerken. Op deze weg onderzoeken we onze positie en onze rol in het kerkelijk veld in gesprek met vertegenwoordigers van de kerken met wie wij verbonden zijn. Daarover gaat het symposium op 13 december 2019.’

Dagvoorzitter was Marjan Hoeijmakers, en de inleiders waren:

  • Hooge Berkt: Leonie van Straaten en Sybe Travaille
  • RKK: Fokke Wouda.
  • PKN: Arjan Plaisier.
  • OKKN: Bernd Wallet.

Na de inleidingen was er een levendige discussie over hoe de inleiders uit RKK, PKN en OKKN de gemeenschap als een oefenplaats van oecumene zien. De inleiders hadden vooraf onze concept-notitie over oecumene ontvangen; hen was gevraagd daar op te reageren. Deze notitie is binnenkort op deze website te zien.

Sybe typeerde de bijeenkomst als: ‘Er is een bron van eenheid, een gave voor alle mensen in deze verdeelde wereld en gebroken kerk. “Het wonder van de eenheid is al begonnen” zegt paus Franciscus. Hij wijst naar de bron van die eenheid, de liefde van Christus. Mensen met verschillende afkomst, achtergrond en kerkelijke traditie ontmoeten elkaar. Ze zien elkaars gaven als een aanvulling; allen zijn welkom!’

Wil je meer weten? Kijk dan hier verder.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.