Heilige Nachten

Deel deze pagina

Aan het begin van de advent, begint ook mijn voorbereiding op ons jaarlijks terugkerend programma van de Heilige Nachten. De periode van de Heilige Nachten begint in de nacht van 24 op 25 december, bij de geboorte van Christus en duurt tot 6 januari, de dag dat drie koningen uit het Oosten het Licht zagen. Deze periode verwijst naar ‘de Epifanie’ wat ‘openbaring’ betekent: een diep inwerkende en misschien nog verwarrende boodschap vanuit de spirituele dimensie. Driekoningen wordt ook wel het feest van de Epifanie genoemd. Deze koningen zagen de voortekenen van de geboorte van een nieuwe koning, groter dan zij. Hem wilden zij zien, ze trokken weg uit hun streek en mochten dit nieuwe Leven, noem het Licht, een pasgeboren baby, aanschouwen.  

De nachten van Kerstavond tot Driekoningen zijn de langste, donkerste en stilste nachten van het jaar. Hele geschikte nachten dus voor openbaringen. In ons programma zijn we erop uit om zó ontvankelijk te worden in die stille duisternis dat de boodschappen ons weten te bereiken. Als we wakker worden kunnen we uit de stroom van de vage en verwarrende gewaarwordingen de boodschap destilleren die voor ons bedoeld is. Ieder jaar opnieuw worden we door dit proces verrast en beloond voor de moeite die we deden. Precies zoals de drie Koningen zullen ook wij het Licht zien op 6 januari in onze slotbijeenkomst. Een nieuw leven dat in het komende jaar wil uitgroeien en ons, in de soms verwarrende omstandigheden, zal helpen koers te houden naar verwezenlijking van onze diepste verlangen.  

Meer informatie hierover vindt u in dit programmaoverzicht.

Mariek de Jong

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen.